Повдигнах рамене и тръгнах,поне пътя към балкона бях запомнила.
Бях доста изненадана да заваря друг човек там.
И то не кой да е, ами въпросният Шизу-чан.
Бутнах стъклената врата и влязох. Той ме погледна стреснато и после въздъхна.
- Ohayo.. - казах след като си запалих цигарата.
- Не ми изглеждаше като човек, който пуши. - каза той, издишвайки дима и без да ме поглежда.
- Аз като много неща, които правя, не изглеждам. - ухилих се злобно. Той също се усмихна.
Стояхме известно време в мълчание, всеки със своите си мисли, облегнати и наблюдаващи изгряващото слънце. Едва тогава осъзнах колко е рано и колко всъщност ми е студено. Погледнах си краката и ръцете и видях, че бях настръхнала. И тогава се сетих за един човек.
- Може ли да те попитам нещо? - изтърсих от нищото и погледнах любопитно русото момче до мен.
- Зависи.. - все така безразлично.
- .. Защо мразиш Изая толкова много?
- Не го мразя...
- По начина, по-който се държиш, друго може да си помисли човек.. Или може би го-
- НЕ ГО ХАРЕСАВАМ! - изведнъж с еобърна той, супер-ядосан, и ме хвана за яката.
- .. Добре.. може да ме пуснеш.. - изглеждаш милично, но вече в главата ми плуваха какви ли не теории.
"Да.. не го харесваш и затова реагираш така >D"
СЛед това възцари неловко мълчание. Възползвах се от момента, че се беше обърнал на другата страна, за да го огледам по-добре.
Беше висок и явно ползваше за пижама тъмно сини къди гащи и светло синя тениска с.. какво е това, по дяволите? Ококорих се насреща му.
- Шизуо.. поправи ме, ако греша, ама това на тениската ти... не е ли панда?
Той се беше обърнал и ме слушаше внимателно. Минаха няколко секунди, през които той ме гледаше тъпо. После погледна към тениската си и обратно към мен. Изведнъж се изчерви като домат и започна да обеснява, че била от сестрите му или нещо такова. На мен ми беше станало прекалено смешно и не го слушах изобщо.
Свлякох се на земята и не можех да си поема дъх от смях. Той нещо мяташе ръце насам-натам, от което ми стана още по-смешно и чак се разплаках. Притесни се за мен и се навете. Погледнах го. Погледнах тениската му, която сега се виждаше много по-добре. И както се бях поуспокоила, пак ме напуши и той отново се изчерви и се намуси.
Тогава вратата се отвори.
Нааааааааааайс..
- Я виж кой бил тук!
Изая.
Шизуо се обърна обратно към училището с гръб към него. Това не беше нормално.
- Шизу-чан?
Забелязах как Шизуо едвам се сдържа да не хвърли Изая пред общежитието, но не го правеше!
- Шизуо.. - започнах объркано. -Да не би.. заради тениската..?
И пак започнах да се хиля. Цялата ситуация ми беше адски смешна.
Загасих си цигарата и се изправих. Ухилих се злобно и излязох. Шизуо се опита да ме последва, но затръшнах врата в лицето му, по което си личеше, че иска д аме убие.
Държах врата известно време и побягнах, Шизуо след мен, а Изая стоеше и гледаше тъпо отзад. Явно не му харесваше да го пренебрегват...
Влязох в стаята и моментално се заключих в банята.
- Ире! - провикнах се. - Ако Шизуо дойде, да знаеш, че ме няма!
Никакъв отговор.
- Ире?!